Gyorskombinált Szabálykönyv frissült

2024-01-08

2024.01.01 Gyorskombinált Szabálykönyv a szakág vezetőbíróinak és néhány NM fokozatú régi lövőnek a közreműködése által megfrissült.

Tisztelt Sportlövők !

2024.01.01 Gyorskombinált Szabálykönyv a szakág vezetőbíróinak és néhány NM fokozatú régi lövőnek a közreműködése által megfrissült.

Bizonyos dolgokban szigorítottunk , föképpen a lövők érdekében. Ilyen például az a Standard Kvalifikáló Minősítő verseny rendszer amelyet ezután minden évben mindenkinek abszolválnia kell aki Szituációs vagy Országos Gyorskombinált Versenyen szeretne részt venni- mivel a szakág népszerűsége töretlen, de sokszor alul képzett emberek is megjelennek egy egy komolyabb rendezvényen. Ezt ezeken a kvalifikáló versenyeken tudjuk kiszűrni.

Ezek a feladatok eddig a sima versenyekbe voltak beleépítve- ugyan ugy meg kellett lőni, de ezután ott nem vagy nem pont igy lesznek benne. A jó hír az, hogy ez ugyan úgy minősítő + jóhír még az, hogy ezeken a kvalifikáló versenyeken standard minősítési szint idők vannak- TEHÁT NEM a legjobb lövő idejéből számlálódik ki a minősítési százalékos besorolásod. Ezt a bírók és a szakágvezető is köteles minden évben meglőni.

A gyakorlás mindenkire ráfér + ez ugyan úgy verseny. Mivel hallottam okos hozzáértő sportársaktól akik évente kb 1 versenyen vesznek részt- "hogy minek ez a hülyeség" - közlöm, hogy pont miattuk   Viszont ami fontos - ez nem kötelező- lehet löni más szakágat is.   De aki szeretne itt versenyezni azoknak kell.

A verseny lényege továbbá- mindenhol mindegy melyik egyesület melyik lőtéren rendezi- minden ugyanaz. A szabálykönyv tartalmazza + van videó a youtobe-n a korrekt végrehajtásról. Amikor mész egy szituációs vagy országos versnyre be kell mutatnod a kvalifikációs versenyed eredményét-versenyszámát(szerencsére ez a mai világban nem bonyorult dolog ) A további lényeg a lövők kedvéért, hogy ezt a versenyt nagyon nyomott áron rendezzük és az év első 3-4 hónapjában több is van belőle több helyen + egy nap alatt tudsz lőni mindhárom versenyszához kvalifikálót- NKDIPI, KRB/PCC+PI, SÖRÉTES+PI. Mind külön verseny, de előfordulhat, hogy csak egyik másik kerül megrendezésre, ezt a helyi rendező egyesület dönti el. A 2024- es szabálykönyv tartalmazza pontos leirással.

Jó felkészülést kívánok : Szikszay Tamás szakágvezető. MDLSZ. Gyorskombinált&Precíziós Szakág